PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Obveščamo vas, da bo blagajna in knjigarna LGL v ponedeljek, 26. 2., zaprta do 16. ure. V četrtek, 29. 2., bo odprta od 11.30 dalje. Hvala za razumevanje.

BiFest

Foto Jaka Varmuž

BiFest
Priložnostni festival

Maj 2024

Bifest je priložnostni festival produkcij Lutkovnega gledališča Ljubljana v sklopu programa BiTeater. Gre za programski sklop v okviru katerega gledališče nudi mladim ustvarjalcem profesionalne pogoje prve produkcije na področju lutkovne umetnosti. 

KUL abonentom bo na voljo ogled naslednjih predstav:

RAZMETANA SOBA

Spomin je razmetana soba, skozi katero se moramo prebiti, da pridemo do našega izvora, do samih sebe. Ker v vsaki hiši obstaja prostor, ki je namenjen samemu sebi. Uprizoritev Razmetana soba spomine uprizarja prek medija predmetnega gledališča, z uporabo in animacijo vsakdanjih predmetov, ki vzbujajo in manifestirajo nostalgične asociacije. 

410 KILOMETROV

Zgodba o Karlu Žlábku in njegovem edinstvenem, ambicioznem projektu ponuja vzvod za misel o pogumu, ki ga danes zahteva svet od posameznika, ki si upa misliti boljšo prihodnost. Naslavlja nas z vprašanjem: kako sanjati v svetu, v katerem je nemogoče spati?

ŠOLSKI ZVEZEK

Lutkovna priredba romana Agote Kristof Šolski zvezek je raziskava človeške odpornosti in potencialov razčlovečenja, ki za slikanje romanesknih podob izrablja ključne značilnosti lutke in njenega animatorja. Zgodba o dvojčkih, ki v boju za fizično in čustveno preživetje krepita svoje telo in um, s tem pa postajata vse bolj brezbrižna in apatična, slika poetično sliko ljubezni, vojne, identitete in (kolektivne) travme.

KIDRIČEVA 29C

Intimna avtorska lutkovna predstava v tehniki gledališča predmetov o prostoru mladostnih spominov na dedka, ki je bil, še preden je postal dedek, vojak, mladenič, človek.